Ondernemer update

Het begon allemaal met een ambitie om ooit een eigen bedrijf te beginnen. Maar wat was in hemelsnaam mijn talent? Dit was een vraag die me achtervolgde totdat ik naast mijn fulltime baan als marketeer bij een groot bedrijf een hobby begon.

Ik wilde creatiever zijn buiten het kantoor en ging naar een avondschool voor goudsmeden. En opeens vonden mensen alles wat ik daar maakte echt mooi en vroegen ze me: 'Kun je dit voor mij maken? 'Wow Mel je ring is echt geweldig, waar heb je die vandaan?'. En toen dacht ik eigenlijk: Misschien heb ik mijn talent gevonden. Natuurlijk na vele pogingen van het schrijven van een zakelijk voorstel over allerlei zaken, was dit voor mij toen nog een interessant gebied om te verkennen. Ik begon koffie te drinken met ondernemers, veel te lezen.

En toen drong het tot me door: Waar komt al dit goud en zilver vandaan? Wie zijn de mijnwerkers die het delven? Hoe is hun leven? Krijgen ze een eerlijk loon? Is het wel nodig om nieuw goud te delven als er al zoveel goud beschikbaar is? Enzovoort, enzovoort. En zo begon mijn reis. Ik ben begonnen met een grondig onderzoek in dit alles en natuurlijk heb ik veel marktonderzoek gedaan. Ik wilde het verhaal vertellen van de materialen en de eindeloze mogelijkheden die ze hebben bij het recyclen ervan.

Als kind was ik altijd op zoek naar manieren om spullen te verkopen. Ooit kreeg ik een veldje in mijn buurt in handen en ging ik samen met mijn toenmalige beste vriendin boeketten maken. We gingen de straat op en belden bij mensen aan, om als 2 jonge ondernemers te vragen of ze onze ontwerpen wilden kopen. Natuurlijk vonden de buren onze ondernemende instelling toen wel leuk; ze vroegen vriendelijk aan onze moeders of we de bloemen misschien ergens anders vandaan konden halen aangezien het veld waar ze stonden helemaal leeg was en wij alle middelen hadden gebruikt;). Grappig verhaal maar het blijft me altijd bij als het gevoel van proberen iets te doen wat je leuk vindt en inventief en avontuurlijk te zijn.

Nu bouw ik het bedrijf meer en meer professioneel uit maar dat vergde ook inventieve ideeën in tijden van een pandemie en elke dag is een reis op zich. Maar ik vind het nog steeds geweldig!